Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Čaje Počet produktů: 121

na stránku
Zobrazují se 1 – 18 z 121 položek
  • Stálice mezi indickými černými čaji, tentokráte ze zahrady ekologicky kontrolované.

  • Čaj objevený v Ássamu cca před 180 lety bratry Bruceovými, legendárními to čajovými pionýry. Současná podoba čaje tohoto jest výsledkem usilovného šlechtění divoké odrůdy čajovníku, později nazvaného Thea Assamica. Hnedočervený lístek s obsahem světlých tipsů, stejnoměrně do půlměsíčku svinutý. V šálu temně červenohnědý nálev sytého aróma, vydatné chuti.

  • Zástupce "silných" černých čajů, velemoderní methodou C.T.C. zpracovávanzých. C.T.C. - Crushing (drcení), Tearing (trhání), Curling (rolování). I čaj tento skromný nyní již též v BIO kvalitě.

  • "Bílá pivoňka" - nejznámější z bílých čajů, v případě tomto nejvyšší její třída, z fujianské horské oblasti Fuding pocházející. Světlezelené lístky s jemně nahnědlým okrajem a hojným výskytem ochmýřených stříbřitých koncových výhonků jsou přepečlivě tříděny umnýma ručkama čísnkých žen.

  • "Koláč z bílých výhonků" - čajová zajímavost z provincie Yunnan. Bílý čaj lisovaný do tvaru koláče - vhodný k opakovanému zalití. Místo původu: Simao. Ročník 2010 (sklizeň) - 2011 (lisování).

  • Základní sorta zeleného japanského čaje, určená ku běžnému pití. Plochý lístek světlezelené barvy a nálev charakteristické vůně pro japanský čaj. Lístky z čajovníku Kabukita, sklízené v období First Flush a Second Flush v oblasti Uji, prefektura Kyoto.

  • "Modrozelené spirálky jara" - jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny z provincie Jiangsu. Pro svůj vzhled, vzácnost a způsob sběru nejmladších jarních lítků (vytrhávají se toliko "podpaždíky", tzn. zárodky nových větviček) nazývá se též "čajovým persiánem". Vůně je výrazná, sladce ovocná, chuť plná, sametová, příjemně hořkosladká, dlouho přetrvávající na...

  • „Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky (oblast Nuwara Eliya), v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu. 

  • Velkolistý cejlonský černý čaj jemně ovoněný bergamotovým olejem. Baleno na Srí Lance pro Spolek milců čaje.

  • „Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu. 

  • Ceylonský čaj po cejlonsku. Drcený čaj - zalitý s cukrem ve sklenici vytvoří silný nápoj, muslimskou komunitou na Srí Lance tolik oblíbený.

  • „Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý. V šálu vydatné chuti, vůně s čokoládovým nádechem. 

  • „Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý. 

  • Pečlivě vybíraný typický zástupce vietnamských zelených čajů, ku opakovanému zalití vhodný.

  • „Svatební koláč“ - čaj Pu Er lisovaný do tvaru koláče. Na jihu Číny v provincii Yunnan tradiční dar při zásnubách co symbol rodiny (kruhový tvar) a dlouhověkosti (Pu Er sám). V pádě tomto novější verse zpracování, kdy následná fermentace jest urychlena opakovaným napařováním zrajících čajových lístků (Pu Er typu "shou"). Místo původu: Menghai. Ročník 2011...

  • „Vzácné obočí“ - standardní sorta zeleného listového čaje ku běžnému pití.  Světlezelené nestejnoměrné lístky, jejichž kovový lesk jest znakem čerstvosti, jsou svinuté do obloučku. Průzračný nálev žlutozelené barvy chutná a voní lehce svíravě.

  • Ovoněný černý čaj s čokoládovou příchutí.

  • Indický listový čaj z pohoří Himálaje. Zpravidla jednou ročně directně z Dárdžilingu dodávaná sklizeň standardní kvality. 

Zobrazují se 1 – 18 z 121 položek