Evropská ojedinělost:Květy čajovníku pravého, pěstovaného v zahradách na pobřeží Atlantiku v okolí Porta.Zajímavost pro botaniky i čaje pijáky:Oproti listům čajovníku jeho květy obsahují cca o 85% méně teinu (by pyluchtivé včelky lákaly, nikoli odpuzovaly), a tak je nápoj tento vhodný pro ty, kterým je pití klasického čaje z důvodu zdravotních či...
"Červený čaj z divokých čajovníků", balený v epesní plechovce. Unikátní velkolistý červený čaj z historické čajové zahrady, založené ve 30.letech Japonci díky použití řízků prastarých divodkých čajovníků z nejvyšších hor Tchajwanu. Plantážnicemi a zpracovatelkami čaje sjou tři sestry, sdružené v malé rodinné firmě.
Japonský zelený výběrový čaj typu Kabusecha (částečně zastiňovaný Sencha). Vhodný zejména ku osvěžení v horkých letních měsících. Jedinečný způsob přípravy spočívá v použití studené vody zchlazené ledem k přípravě prvního lehodného nálevu. Příprava dalších nálevů jž obvyklá - jako u čaje Sencha.
Nejvyšší třída jemně mletého japonského zeleného čaje, určená k použití při přípravě čajového obřadu ("Koicha" = "hustý čaj"). Jediný z japonských čajů, který je sbírán výhradně ručně na zahradách zastiňovaných banbusovými rohožemi.
Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.
Nečajová specialita z Japanu (prefektura Shizuoka) ručně sbírané listy divoké střešně (druh sakury), zpracované rovněž ručně ve stylu oolongu. Pouhých několik listů umožní připraviti více nálevu přírodně vonného nápoje.
Horská varieta čaje Sencha z oblasti Hamamatsu v prefektuře Shizuoka."Čaj roku 2009". Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, výrazné trávové vůně a nezaměnitelné chuti. Vyznačuje se pozoruhodnými povzbuzujícími účinky.
Unikátní salát vyrobený přímo z fermentovaných (nakládaných) čajových lístků.
Unikátní salát vyrobený přímo z fermentovaných (nakládaných) čajových lístků.
Dárková varieta věhlasného korejského zeleného čaje,pěstovaného v pohoří Jiri Shan v naprosto ekologických podmínkách na farmě dvorního dodavatele pana Cho.
Thajský bílý čaj z divokých čajovníků. Zpracovaný výhradně pro Dobré čajovny v zahradách lesního buddhistického kláštera.
Plně fermentovaný korejský čaj z rodinné farmy mistra Cho. Čajová vzácnost - jediná sklizeň v roce; čaj výhradně ručně sbíraný a zpracovávaný. V překladu "domácí čaje". V chuti lze nalézti stopy kakaa.