Filtrování
Nahrávám...
Čaj objevený v Ássamu cca před 180 lety bratry Bruceovými, legendárními to čajovými pionýry.Hnědočervený lístek s obsahem světlých tipsů, stejnoměrně do půlměsíčku svinutý. V šálu temné červenohnědý nálev sytého aróma, vydatné chuti.
Téměř před dvěma sty lety začala legenda indického čaje v Ásamu, úrodném regionu, který rodí plný a tělnatý čaj. Brahmaputra Valley je pravý listový asámský čaj, který je svým silným nálevem a nezaměnitelnou chutí ideálním povzbuzením ráno po vydatné snídani a zároveň osvěžujícím po celý den. Doporučujeme přidat též kapku smetany či mléka.
Zástupce "silných" černých čajů, metodou C.T.C. zpracovávanzých. C.T.C. - Crushing (drcení), Tearing (trhání), Curling (rolování). Vhodný pro přípravu kořeněných směsí typu Yogi či Masala.
První sběr "šampaňského mezi čaji" z vyšších poloh. První mladé lístky z indické oblasti Darjeelingu ze zahrady Giddapahar, lehce fermentované. Lehký sypaný čaj se svěží chutí a žlutavo-oranžového nálevu. Tento čaj se vyznačuje poměrně velkými svinutými lístky se znatelným obsahem zelených, nefermentovaných částí.
Další ze zástupců vynikajícího ročníku 2024. Typický representant jarní sklizně z Darjeelingu z vyšších poloh. Lehce oxidovaný, pravidelně rolovaný suchý list tvořený převážně mladými stříbřitě lesklými půlměsíčky.
Indický listový čaj z oblasti Himálaje. Zeleno-hnědé drobně svinuté lístky, vynikající muškátově omamné aroma podpořené vyhraněným charakterem chuti, toť ranní rozbřesk v mlhavých oblastech vysoko nad oblaky. Doporučujeme k běžnému dennímu popíjení.
Indický listový čaj z pohoří Himálaje. Zpravidla jednou ročně directně z Dárdžílingu dodávaná letní sklizeň standardní kvality.
Lahodný indický černý čaj typu Second Flush z oblasti Darjeeling, konkrétně z věhlasné zahrady SINGBULLI. Pozoruhodná varianta indického četného čaje z horského údolí sousedícího s Illámem. Druhá sklizeň čajových lístků probíhá těsně po období dešťů, od konce května necelých 50 dní.
Šampaňské mezi černými čaji, tak bývá označován černý čaj z oblasti Darjeelingu v Indii. A opravdu, zejména v případě tzv. druhého sběru, kdy se v oranžovém nálevu objevují ovocné tóny a ve vůni stopy muškátu, tělo je plné, účinky euforizující. Tyto všechny parametry splňuje druhý ze zástupců letošní skližně, který byl dovezen pro Dobré čajovny.
Výhradně ručně zpracovaný a nad ohněm dosušovaný černý čaj z divokých džunglových čajovníků.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC, v pádě tomto obohaceno o marockou mátu Nana.Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.V pádě tomto kardamom navíc.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.
Originální směs koření Dobré čajovny, léty nejvyšší oblíbenosti osvědčená. V pádě tomto v BIO kvalitě.
Rituelní specialita Dobré čajovny, v pádě tomto pro teinu odpírače: 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Roibosu červeného. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným nálevem roibosu, mlékem a medem vznikne jemná verse známého nápoje pronikavé vůně, s účinky až mírně omamnými.