Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Japonsko Počet produktů: 15

Zobrazují se 1 – 15 z 15 položek
  • Základní sorta zeleného japanského čaje, určená ku běžnému pití. Plochý lístek světlezelené barvy a nálev charakteristické vůně pro japanský čaj. Lístky z čajovníku Kabukita, sklízené v období First Flush a Second Flush v oblasti Uji, prefektura Kyoto.

  • Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chutť. 

  • Ekscelentní, japonský zelený čaj. Tento čaj je pěstován na specielně zastíněných zahradách.  Nedostatek světla způsobí, že se v lístcích vytvoří více chlorofylu a theinu. Čaj dostává zářivě zelenou barvu, je méně trpký a neobyčejně povzbuzující. Kvůli typické barvě nálevu dostal tento čaj i svůj název, který se překládá jako „jadeitová rosa“. Lístky z...

  • Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.

  • Výběrový čaj typu Kabuse (částečně zastiňovaný Sencha). Vhodný nejme pro osvěžení v horkých letních měsících.  Jedinečný způsob přípravy spočívá v použití studené vody zchlazené ledem k přípravě prvního lahodného nálevu. Příprava dalších nálevů již obyklá - jako u čaje Sencha.

  • Čajová zajímavost: Japanský zelený čaj zpracovaný tradiční methodou, při níž fermentaci zabráněno jest nikoli parou, ale horkým vzduchem v kovové pánvi ("kama" v japonštíně pánev).

  • Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové  vůně.

  • Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.

  • Varieta práškového čaje Matcha, používaná v japanské kuchyni co ingredience do pokrmů rozličných.

  • Nový representant výběrového BIO - Matcha k čajovému obředu - vyšší třídy USUCHA.

  • Oblíbená Matcha Natural balená v praktických dvougramových baleních. Vhodná pro přípravu ranních povzbuzujících smooties, ale i do zákusků či jiných pokrmů.

  • Nejtypičtější čaj japanského trhu. "Čaj roku 2006". Sorta proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný nálev i po několikerém zalití. Lístky z čajovníku Yabukita, sklízené v období First Flush v oblasti Uji, prefektura Kyoto.

  • "Čaj roku 1995". Prvotřídní typ japanského zeleného čaje, tvarovaného pro Japonsko netradiční  tzv. čínskou metofou do zakrouceného tvaru. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co "chlebovitost". Lístky z čajovníku Yabukita, sklízené v období First Flush v oblasti Ureshino, prefektura Saga.

  • Yamacha (Horský čaj) - Exklusivní japonský zelený čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých plantážích prefektury Shizuoka v okolí města Hamamatsu na jihu ostrova Honshu. Sklizeň proběhla v polovině května 2017 na keřících typu Yabukita, které patří v Japonsku mezi nejrozšířenější. Pečlivě do jemných šedozelených jehliček leštěný lístek dává sytý...

  • Nečajová specialita z Japanu (pref. Shizuoka) - ručně sbírané listy divoké třeště (druh sakury), zpracované rovněž ručně ve stylu oolongu.

Zobrazují se 1 – 15 z 15 položek