Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chutť.
Ekscelentní, vysoce znamenitý japanský zelený čaj. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti. Typ čaje Gyokuro vyhledáván jest pro svou charakteristicky silnou chuť, která vyniká zejména při přípravě v miniaturních nálevových konvičkách či ve specielních porcelánových soupravách „Minijapan“.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Japonský zelený výběrový čaj typu Kabusecha (částečně zastiňovaný Sencha). Vhodný pro osvěžení v horkých letních dnech nebo po únavné procházce rušným městem. Tento čaj je připravován raritním způsobem, který do Česka přinesl japonský čajový mág Masahiro Takada. Jedinečnost přípravy spočívá v použití studené vody zchlazené ledem, kterou se zalijí čajové...
Jedná se o prvotřídní typ japonského zeleného čaje zpracovaný tradiční čínskou metodou, při níž fermentaci zabráněno jest nikoli parou, ale horkým vzduchem v kovové pánvi ("kama" v japonštíně pánev).
Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové vůně.
Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.
Japonský zelený práškový čaj který se uplatňujě zejména v potravinářství, při výrobě zmrzliny, studených šejků a rozličných pochutin.
Matcha, toť eksklusivní japonská specialita používaná při čajovém obřadu. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek světle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma. Vysoká třída čaje, vhodná k čajovému obřadu typu Usucha.
Vedle práškového Matcha se jedná o nejtypičtější čaj japanského trhu. Sorta proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný nálev i po několikerém zalití.
Jedná se o prvotřídní typ japanského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. čínskou methodou. Tvar lísků není plochý a rovný, ale zakroucený srpkovitý. Nálev je světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“.