Základní sorta japanského zeleného čaj, určená ku běžnému pití. Plochý lístek světle zelené barvy a nálev charakteriscké vůně pro japonský čaj.
Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chutť.
Ekscelentní, vysoce znamenitý japanský zelený čaj ze zastíněných čajových zahrad. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a nasládlé chuti.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Čajová zajímavost: Japanský zelený čaj zpracovaný tradiční methodou, při níž fermentaci zabráněno jest nikoli parou, ale horkým vzduchem v kovové pánvi ("kama" v japonštíně pánev).
Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové vůně.
Nejvyšší třída jemně mletého japonského zeleného čaje, určená k použití při přípravě čajového obřadu ("Koicha" = "hustý čaj"). Jediný z japonských čajů, který je sbírán výhradně ručně na zahradách zastiňovaných banbusovými rohožemi.
Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.
Varieta práškového čaje Matcha, používaná v japanské kuchyni co ingredience do pokrmů rozličných.
Matcha, toť eksklusivní japonská specialita používaná při čajovém obřadu. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek světle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma. Vysoká třída čaje, vhodná k čajovému obřadu typu Usucha.
Nečajová specialita z Japanu (prefektura Shizuoka) ručně sbírané listy divoké střešně (druh sakury), zpracované rovněž ručně ve stylu oolongu. Pouhých několik listů umožní připraviti více nálevu přírodně vonného nápoje.
Nejtypičtější čaj japonského trhu."Čaj roku 2006". Sorta proslulá najmě svým pečlivým zpracováním. Jasně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný náleva i po několikerém zalití.
"Čaj roku 1995, 2014 a 2015". Jedná se o prvotřídní typ japonského zeleného čaje, tvarovaného však čínskou metodou. Nálev jest svělezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co "chlebovitost".