Základní sorta japanského zeleného čaj, určená ku běžnému pití. Plochý lístek světle zelené barvy a nálev charakteriscké vůně pro japonský čaj.
Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chutť.
Čajová zajímavost: Japanský zelený čaj zpracovaný tradiční methodou, při níž fermentaci zabráněno jest nikoli parou, ale horkým vzduchem v kovové pánvi ("kama" v japonštíně pánev).
Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové vůně.
Nejvyšší třída jemně mletého japonského zeleného čaje, určená k použití při přípravě čajového obřadu ("Koicha" = "hustý čaj"). Jediný z japonských čajů, který je sbírán výhradně ručně na zahradách zastiňovaných banbusovými rohožemi.
Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.
Matcha, toť eksklusivní japonská specialita používaná při čajovém obřadu. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek světle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma. Vysoká třída čaje, vhodná k čajovému obřadu typu Usucha.