Filtrování
Nahrávám...
Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chuť.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Čerstvě mletá Hojicha vhodná například pro připravu Latté či Frappé, nebo jako přísada při pečení sladkého pečiva.
Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové vůně.
Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.
Japonský zelený práškový čaj který se uplatňujě zejména v potravinářství, při výrobě zmrzliny, studených šejků a rozličných pochutin. Baleno po 50g.
Specielní emulze řepkového oleje a japanského čaje Matcha, specielně vhodný přípravě čajových pochutin (např. Matcha-zmrzlina, Matcha Latté, Matcha bábovka, etc.)
Japonská specialita. Unikát v nabídec DČ. Jedná se o listy specielně vyšlechtěného druhu sakury (nikoliv květy!), které jsou zpracovány na způsob oolongu. Neobsahuje thein a je to tedy vhodný nápoj k vytvoření večerní pohody.
Vedle práškového Matcha se jedná o nejtypičtější čaj japanského trhu. Sorta proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný nálev i po několikerém zalití.
První vlaštovka z Japanu z jarní sklizně roku 2025. Shincha z prefektury Kagoshima je druh japonského zeleného čaje, sklízený jako první jarní sběr. Tato oblast je proslulá svými bohatými vulkanickými půdami a mírným klimatem, které jsou ideální pro pěstování čajových lístků nejvyšší kvality.
Jedná se o prvotřídní typ japanského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. čínskou methodou. Tvar lísků není plochý a rovný, ale zakroucený srpkovitý. Nálev je světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“.
Nezastiňovaný zelený čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách z oblasti Hamamatsu v provincii Shizuoka.