Specielní emulze řepkového oleje a japanského čaje Matcha, specielně vhodný přípravě čajových pochutin (např. Matcha-zmrzlina, Matcha Latté, Matcha bábovka, etc.)
Japonská specialita. Unikát v nabídec DČ. Jedná se o listy specielně vyšlechtěného druhu sakury (nikoliv květy!), které jsou zpracovány na způsob oolongu. Neobsahuje thein a je to tedy vhodný nápoj k vytvoření večerní pohody.
Vedle práškového Matcha se jedná o nejtypičtější čaj japanského trhu. Sorta proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný nálev i po několikerém zalití.
První vlaštovka z Japanu z jarní sklizně roku 2025. Shincha z prefektury Kagoshima je druh japonského zeleného čaje, sklízený jako první jarní sběr. Tato oblast je proslulá svými bohatými vulkanickými půdami a mírným klimatem, které jsou ideální pro pěstování čajových lístků nejvyšší kvality.
Jedná se o prvotřídní typ japanského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. čínskou methodou. Tvar lísků není plochý a rovný, ale zakroucený srpkovitý. Nálev je světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“.
Nezastiňovaný zelený čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách z oblasti Hamamatsu v provincii Shizuoka.
"Zlaté překrásné obočí" - slavný červený čaj z pronincie Fujian. Tvar svinutého lístku připomíná dívčí obočí a zlaté nádechy jsou způsobeny výraznou přítoností ochmýřených tipsů. Jedná se o plně fermentovaný čaj s výroznou sladkostí v chuti.
"Zlaté ochmýřené vrcholky" - nejvyšší třída mezi čínskými červenými čaji, čajová delikatesa z provincie Yunnan. Pouze pečlivě vybrané vrcholové výhonky zlatavé barvy, jemně svinované.
V časech celosvětového nedostatku tradicionelních kalabas střední a větší velikosti tykvovitých, podařilo se nalézti vhodnou a doporučitelnou alternativu z materiálnu pro tento účel méně tradičního, leč stejně tak příprodního a ku přípravě Yerby Maté vhodného - tedy bambusu. Pečlivé zpracování, obdobné použití.
Praktická čajová příručka fotografa a cestovatele Thomy jr.
Kniha milce čaje J. Šimsy o zážitcích z cest za čajem a setkávání s východním učením