Filtrování
Nahrávám...
Čaj objevený v Ássamu cca před 180 lety bratry Bruceovými, legendárními to čajovými pionýry.Hnědočervený lístek s obsahem světlých tipsů, stejnoměrně do půlměsíčku svinutý. V šálu temné červenohnědý nálev sytého aróma, vydatné chuti.
Téměř před dvěma sty lety začala legenda indického čaje v Ásamu, úrodném regionu, který rodí plný a tělnatý čaj. Brahmaputra Valley je pravý listový asámský čaj, který je svým silným nálevem a nezaměnitelnou chutí ideálním povzbuzením ráno po vydatné snídani a zároveň osvěžujícím po celý den. Doporučujeme přidat též kapku smetany či mléka.
Zástupce "silných" černých čajů, metodou C.T.C. zpracovávanzých. C.T.C. - Crushing (drcení), Tearing (trhání), Curling (rolování). Vhodný pro přípravu kořeněných směsí typu Yogi či Masala.
"Bílá pivoňka" - nejznámnější z bílých čajů, v tomto případě nejvyšší její třída z fujianské horské oblasti Fuding pocházející. Světle zelené lístky s jemně nahnědlým okrajem a hojným výskytem ochmýřených stříbřitých koncových výhonků, které jsou přepečlivě tříděny umnýma ručkama čínských žen.
"Koláč z bílých výhonků" - čajová zajímavost z provincie Yunnan. Bílý čaj lisovaný do tvaru koláče - vhodný k opakovanému zalití.Místo původu: Simao. Ročník 2020 (sklizeň) - 2021 (lisování).
„Ja Aum" je vyráběn s použitím „popelové" technologie – vzniká tzv. „Popelka“. Mimořádně neobvyklé chuti je dosaženo vařením lístků v popelové vodě. "Suja Tea" je označení pro tradiční přípravu čaje s máslem a solí. V našich podmínkách lze čaj připravovat jako tmavý Puer.
"Modrozelené spirálky jara od jezera Tai" z provincie Jiangsu. Vyrábí se výhradně ručně a ve velmi malém množství ve vísce Dong Shan, ležící na poloostrově oblévaném mystickým jezerem Tai. Droboulinké lístky barvy tmavě zelené až stříbřité, tvaru drobných jehliček spirálkovitě svinutých. Pro svůj vzhled a vzácnost nazývá se též "čajovým persiánem".
Barmský zelený čaj ze Shanského státu na východě země poblíž hranic s Yunnanem v Číně. Je sbírán z polodivokých čajových stromů vzrůstu 3 – 5 m. V jeho chuti se projevuje charakteristické zemité aroma způsobené sušením nad plameny z exotických dřev.
Barmský červený čaj ze Shanského státu na východě země. Jedná se o listový fermentovaný čaj z polodivokých čajových stromů. V chuti připomíná divoké čaje z Vietnamu či z Číny. Svolný k mnoha nálevům s neutuchající vydatností.
„Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu.
„Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu.
„Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý.
„Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý. V šálu vydatné chuti, vůně s čokoládovým nádechem.
Vietnamský zelený čaj vyšší třídy ze zahrad tradiční oblasti Thai Nguyen na severu Vietnamu, v pádě tomto ve formě volně sypané. "Čaj roku 1994".
„Svatební koláč“ - čaj Pu Er lisovaný do tvaru koláče. Na jihu Číny v provincii Yunnan tradiční dar při zásnubách co symbol rodiny (kruhový tvar) a dlouhověkosti (Pu Er sám). V pádě tomto novější verse zpracování, kdy následná fermentace jest urychlena opakovaným napařováním zrajících čajových lístků (Pu Er typu "shou").Místo původu: Menghai. Ročník 2013...
„Vzácné obočí“ - standardní sorta zeleného listového čaje ku běžnému pití. Světlezelené nestejnoměrné lístky, jejichž kovový lesk jest znakem čerstvosti, jsou svinuté do obloučku. Průzračný nálev žlutozelené barvy chutná a voní lehce svíravě.Chuťové vlastnosti tohoto čaje skvěle ladí s různými přísadami, populární jenajměi v severní Africe, kde slouží k...