"Bílý čaj" z oblasti Anji v čínské provincii Zhejiang. Jedná se zelený čaj zpracovaný z legendárního keře "bílého čajovníku".
Čaj objevený v Ássamu cca před 180 lety bratry Bruceovými, legendárními to čajovými pionýry. Hnědočervený lístek s obsahem světlých tipsů, stejnoměrně do půlměsíčku svinutý. V šálu temné červenohnědý nálev sytého aróma, vydatné chuti.
Téměř před dvěma sty lety začala legenda indického čaje v Ásamu, úrodném regionu, který rodí plný a tělnatý čaj. Brahmaputra Valley je pravý listový asámský čaj, který je svým silným nálevem a nezaměnitelnou chutí ideálním povzbuzením ráno po vydatné snídani a zároveň osvěžujícím po celý den. Doporučujeme přidat též kapku smetany či mléka.
Zástupce "silných" černých čajů, velemoderní methodou C.T.C. zpracovávanzých. C.T.C. - Crushing (drcení), Tearing (trhání), Curling (rolování). V Dobrých čajovnách, podobně jako v zemi původu indické, používán najmě ku přípravě čajových specialit "Čaj, Čaj, Čaj", "Yogi čaj" a dalších.
"Bílá pivoňka" - nejznámnější z bílých čajů, v tomto případě nejvyšší její třída z fujianské horksé oblasti Fuding pocházející.Světle zelené lístky s jemně nahnědlým okrajem a hojným výskytem ochmýřených stříbřitých koncových výhonků, které jsou přepečlivě tříděny umnýa ručkama čísnkých žen.
"Koláč z bílých výhonků" - čajová zajímavost z provincie Yunnan. Bílý čaj lisovaný do tvaru koláče - vhodný k opakovanému zalití. Místo původu: Simao. Ročník 2020 (sklizeň) - 2021 (lisování).
"Modrozelené spirálky jara od jezera Tai" z provincie Jiangsu. Vyrábí se výhradně ručně a ve velmi malém množství ve vísce Dong Shan, ležící na poloostrově oblévaném mystickým jezerem Tai. Droboulinké lístky barvy tmavě zelené až stříbřité, tvaru drobných jehliček spirálkovitě svinutých.Pro svůj vzhled a vzácnost nazývá se též "čajovým persiánem".
„Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu.
Velkolistý cejlonský černý čaj jemně ovoněný bergamotovým olejem. Baleno na Srí Lance pro Spolek milců čaje.
„Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu.
„Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý. V šálu vydatné chuti, vůně s čokoládovým nádechem.
„Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý.
Vietnamský zelený čaj vyšší třídy ze zahrad tradiční oblasti Thai Nguyen na severu Vietnamu, v pádě tomto ve formě volně sypané. "Čaj roku 1994".
„Svatební koláč“ - čaj Pu Er lisovaný do tvaru koláče. Na jihu Číny v provincii Yunnan tradiční dar při zásnubách co symbol rodiny (kruhový tvar) a dlouhověkosti (Pu Er sám). V pádě tomto novější verse zpracování, kdy následná fermentace jest urychlena opakovaným napařováním zrajících čajových lístků (Pu Er typu "shou"). Místo původu: Menghai. Ročník 2013...
„Vzácné obočí“ - standardní sorta zeleného listového čaje ku běžnému pití. Světlezelené nestejnoměrné lístky, jejichž kovový lesk jest znakem čerstvosti, jsou svinuté do obloučku. Průzračný nálev žlutozelené barvy chutná a voní lehce svíravě. Chuťové vlastnosti tohoto čaje skvěle ladí s různými přísadami, populární jenajměi v severní Africe, kde slouží k...
Representant sklizně 2023 z vysokých poloh Darjeelingu.