"Vodní víla z pohoří Wuyi Shan" - výběrová třída vyšší sorty částečně fermentovaného čaje z provincie Fujian. Pečlivá ruční výroba ve vysokohorském prostředí Wuyi Shanu přináší čaj znamenité kvality.
"Zabalené výhonky" - unikátní čaj z provincie Yunnan, výhonky zmlazených větví divokých čajovníků. Výhonky rašící po omlazovacím řezu přímo z větví divokých čajovníků - tento postup odráží se v podivuhodném tvaru, připomínajícím malé ananásky.
Argentinská varieta Yerby Maté, typická jednak světle šedavou barvou (způsobenou ročním zráním listů ve skladech s kontrolovanou vlhkostí), jednak řízeným přimísením stonků a jemného prachu do směsi. Právě tato struktura staletími osvědčená umožňuje tradiční opakované zalévání v otevřené kalabase. Klasika klasik od fy. Taraguí.
Argentinská varianta Yerby Maté. Moderní verse sušení bez kouře od fy. Kraus s rakousko-uherskými kořeny proslavila tento produkt.
Tradiční jihoamerický kofeinový nápoj.
"Stříbrné jehly" - zdravé, silné, ale hlavně křehké ochmýřené výhonky čaje jsou sbírány a zpracovávány výhradně ručně.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC, v pádě tomto obohaceno o marockou mátu Nana.Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.V pádě tomto kardamom navíc.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.
Originální směs koření Dobré čajovny, léty nejvyšší oblíbenosti osvědčená. V pádě tomto v BIO kvalitě.
Rituelní specialita Dobré čajovny, v pádě tomto pro teinu odpírače: 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Roibosu červeného. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným nálevem roibosu, mlékem a medem vznikne jemná verse známého nápoje pronikavé vůně, s účinky až mírně omamnými.
Čajová glazovaná souprava od českého keramika Petra Jurníčka.