Jedná se o prvotřídní typ japanského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. čínskou methodou. Tvar lísků není plochý a rovný, ale zakroucený srpkovitý. Nálev je světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“.
Nezastiňovaný zelený čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách z oblasti Hamamatsu v provincii Shizuoka.
"Zlaté překrásné obočí" - slavný červený čaj z pronincie Fujian. Tvar svinutého lístku připomíná dívčí obočí a zlaté nádechy jsou způsobeny výraznou přítoností ochmýřených tipsů. Jedná se o plně fermentovaný čaj s výroznou sladkostí v chuti.
"Zlaté ochmýřené vrcholky" - nejvyšší třída mezi čínskými červenými čaji, čajová delikatesa z provincie Yunnan. Pouze pečlivě vybrané vrcholové výhonky zlatavé barvy, jemně svinované.
V časech celosvětového nedostatku tradicionelních kalabas střední a větší velikosti tykvovitých, podařilo se nalézti vhodnou a doporučitelnou alternativu z materiálnu pro tento účel méně tradičního, leč stejně tak příprodního a ku přípravě Yerby Maté vhodného - tedy bambusu. Pečlivé zpracování, obdobné použití.
Praktická čajová příručka fotografa a cestovatele Thomy jr.
Kniha milce čaje J. Šimsy o zážitcích z cest za čajem a setkávání s východním učením