"Čaj Touarégů" - zelený čaj s marockou mátou Nana. Lisotý zelený čínský čaj a nadrobno drcené lístky máty (Mentha spicata cv. Maroccan), zvané Nana. Nálev žlutozelené barvy, pronikavé mátové vůně. Variace na tento čaj dle recpetury z Maroka v Dobré čajovně podávána též pod názvem "Pouštní duna". Baleno v originelní krabičce.
Puer s řízeným zráním, lisovaný do tvaru misky. Sklizeň 2017, lisování 2018.
Červený aromatisovaný čaj ovoněný přírodní vanilkovou esencí.
Vonné tyče z pilin santalového dřeva, directně z Říše středu přivážené. Magická vůně rázu zcela orientálního.
Jedinečný, výhradně ručně zpracovávaný červený čaj rodiny Yukro z Koreje, ze zahrad pohoří Jirishan, který se dodává výhradně do Dobré čajovny. Skutečná rarita, která je spolu se svým zeleným kolegou (Nokcha) chybějícím článkem mezi čínskými a japonskými čaji. Nutno podotknout, že probíhá pouze jediná sklizeň v roce. V překladu „domácí čaj".
"Černý drak" - oblíbená základní sorta oolongu chuti sladkotrpké, s vůní žitného chleba. Tmavě hnědý list, esovitě zkroucený.
"Vodní víla z pohoří Wuyi Shan" - výběrová třída vyšší sorty částečně fermentovaného čaje z provincie Fujian. Pečlivá ruční výroba ve vysokohorském prostředí Wuyi Shanu přináší čaj znamenité kvality.
"Zabalené výhonky" - unikátní čaj z provincie Yunnan, výhonky zmlazených větví divokých čajovníků. Výhonky rašící po omlazovacím řezu přímo z větví divokých čajovníků - tento postup odráží se v podivuhodném tvaru, připomínajícím malé ananásky.
Argentinská varieta Yerby Maté, typická jednak světle šedavou barvou (způsobenou ročním zráním listů ve skladech s kontrolovanou vlhkostí), jednak řízeným přimísením stonků a jemného prachu do směsi. Právě tato struktura staletími osvědčená umožňuje tradiční opakované zalévání v otevřené kalabase. Klasika klasik od fy. Taraguí.
Argentinská varianta Yerby Maté. Moderní verse sušení bez kouře od fy. Kraus s rakousko-uherskými kořeny proslavila tento produkt.
Tradiční jihoamerický kofeinový nápoj.
"Stříbrné jehly" - zdravé, silné, ale hlavně křehké ochmýřené výhonky čaje jsou sbírány a zpracovávány výhradně ručně.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC, v pádě tomto obohaceno o marockou mátu Nana.Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.V pádě tomto kardamom navíc.
Rituelní specialita Dobré čajovny - 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Assamu CTC. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným čajem, mlékem a medem vznikne známý nápoj pronikavé vůně, s účinky až mirně omamnými.
Originální směs koření Dobré čajovny, léty nejvyšší oblíbenosti osvědčená. V pádě tomto v BIO kvalitě.
Rituelní specialita Dobré čajovny, v pádě tomto pro teinu odpírače: 50g směsi koření (skořice, zázvor, hřebíček, fenykl, pomerančová kůra) + 50g Roibosu červeného. Smísením vývaru z koření s čerstvě připraveným nálevem roibosu, mlékem a medem vznikne jemná verse známého nápoje pronikavé vůně, s účinky až mírně omamnými.
"Perlový čaj" - tradiční technologií zpracovávaný zelený čaj z provincie Zhejiang, v Evropě též zvaný Gunpowder - "Special Grade". Je typický zpracování do malých, pevně svinutých kuliček, jež svým výrazným leskem dokladují výsostnou kvalitu a čerstvost tohoto čaje.
"Pu Er v Bambusu" - raritní delikatesa: čaj Pu Er typu "shou", lisovaný do čerstvých stvolů bambusu, ve kterých dále vyzdrává do až podivuhodné jemnosti a šťavnatých chuťových tónů. Místo původu: Menghai. Ročník 2007 (sklizeň) - 2008 (lisování).
Čaj Pu Er lisovaný tradicionelně do tvaru cihly, vhodný k opakovanému zalití. Místo původu: Menghai. Ročník 2017 (sklizeň) - 2018 (lisování).
Čaj Pu Er lisovaný tradicionelně do tvaru cihly, vhodný k opakovanému zalití. Místo původu: Menghai. Ročník 2018 (sklizeň) - 2019 (lisování).