Cestovní či dárková sada sestávající z konve 600ml a šesti šálků v originální glazuře Celadon.
Červený aromatisovaný čaj ovoněný přírodní mandlovou esencí obohacený kousky mandlí.
Čaj objevený v Ássamu cca před 180 lety bratry Bruceovými, legendárními to čajovými pionýry.Hnědočervený lístek s obsahem světlých tipsů, stejnoměrně do půlměsíčku svinutý. V šálu temné červenohnědý nálev sytého aróma, vydatné chuti.
Téměř před dvěma sty lety začala legenda indického čaje v Ásamu, úrodném regionu, který rodí plný a tělnatý čaj. Brahmaputra Valley je pravý listový asámský čaj, který je svým silným nálevem a nezaměnitelnou chutí ideálním povzbuzením ráno po vydatné snídani a zároveň osvěžujícím po celý den. Doporučujeme přidat též kapku smetany či mléka.
Zástupce "silných" černých čajů, metodou C.T.C. zpracovávanzých. C.T.C. - Crushing (drcení), Tearing (trhání), Curling (rolování). Vhodný pro přípravu kořeněných směsí typu Yogi či Masala.
"Bílá pivoňka" - nejznámnější z bílých čajů, v tomto případě nejvyšší její třída z fujianské horské oblasti Fuding pocházející. Světle zelené lístky s jemně nahnědlým okrajem a hojným výskytem ochmýřených stříbřitých koncových výhonků, které jsou přepečlivě tříděny umnýma ručkama čínských žen.
"Koláč z bílých výhonků" - čajová zajímavost z provincie Yunnan. Bílý čaj lisovaný do tvaru koláče - vhodný k opakovanému zalití.Místo původu: Simao. Ročník 2020 (sklizeň) - 2021 (lisování).
„Ja Aum" je vyráběn s použitím „popelové" technologie – vzniká tzv. „Popelka“. Mimořádně neobvyklé chuti je dosaženo vařením lístků v popelové vodě. "Suja Tea" je označení pro tradiční přípravu čaje s máslem a solí. V našich podmínkách lze čaj připravovat jako tmavý Puer.
"Modrozelené spirálky jara od jezera Tai" z provincie Jiangsu. Vyrábí se výhradně ručně a ve velmi malém množství ve vísce Dong Shan, ležící na poloostrově oblévaném mystickým jezerem Tai. Droboulinké lístky barvy tmavě zelené až stříbřité, tvaru drobných jehliček spirálkovitě svinutých. Pro svůj vzhled a vzácnost nazývá se též "čajovým persiánem".
Šál porcelánový, bílý o objemu cca 150 ml do sestavy s konvičkou Tokoname minijapan. Průměr 9,6cm, výška 5cm.
Barmský zelený čaj ze Shanského státu na východě země poblíž hranic s Yunnanem v Číně. Je sbírán z polodivokých čajových stromů vzrůstu 3 – 5 m. V jeho chuti se projevuje charakteristické zemité aroma způsobené sušením nad plameny z exotických dřev.
Barmský červený čaj ze Shanského státu na východě země. Jedná se o listový fermentovaný čaj z polodivokých čajových stromů. V chuti připomíná divoké čaje z Vietnamu či z Číny. Svolný k mnoha nálevům s neutuchající vydatností.
Čajové bonbony dle originelní receptury - jemně mletého červeného (černého) čaje Yunnan.
Čajové bonbony dle originelní receptury ze zeleného japonského práškového čaje Matcha.
„Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu.
„Adamův vrcholek“ - v srdci spanilého ostrova Srí Lanky, v horách Samanalakande, kam motýli odlétají umírat, rodí se ve výšce 2 000 metrů čaj s vydatnou květinovou vůní, tak charakteristickou pro čaje vysokohorského typu.
„Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý.
„Tygří řeka“ - v úrodných nížinách okolo starověkého města Kandy rodí se plně aromatický čaj nízkohorského typu. Tříděný listový čaj, pravidelně svinutý. V šálu vydatné chuti, vůně s čokoládovým nádechem.
Základní proprieta k čajovému obřadu - miska k šlehání čaje Matcha. Japonský originál. Průměr 11cm, výška 7,5cm.
Základní proprieta k čajovému obřadu - miska k šlehání čaje Matcha. Japonský originál. Průměr 9,5cm, výška 6,8cm.
Vietnamský zelený čaj vyšší třídy ze zahrad tradiční oblasti Thai Nguyen na severu Vietnamu, v pádě tomto ve formě volně sypané. "Čaj roku 1994".
„Svatební koláč“ - čaj Pu Er lisovaný do tvaru koláče. Na jihu Číny v provincii Yunnan tradiční dar při zásnubách co symbol rodiny (kruhový tvar) a dlouhověkosti (Pu Er sám). V pádě tomto novější verse zpracování, kdy následná fermentace jest urychlena opakovaným napařováním zrajících čajových lístků (Pu Er typu "shou").Místo původu: Menghai. Ročník 2013...
„Vzácné obočí“ - standardní sorta zeleného listového čaje ku běžnému pití. Světlezelené nestejnoměrné lístky, jejichž kovový lesk jest znakem čerstvosti, jsou svinuté do obloučku. Průzračný nálev žlutozelené barvy chutná a voní lehce svíravě.Chuťové vlastnosti tohoto čaje skvěle ladí s různými přísadami, populární jenajměi v severní Africe, kde slouží k...
Evropská ojedinělost - originální čínský šálek na čaj z porcelánu a glazurou "seladon" v barvě modré. Direcně přivážen z rodiště seladonu v provincii Zhejiang.
Evropská ojedinělost - originální čínský šálek na čaj z porcelánu a glazurou "seladon" v bervě zelené. Direcně přivážen z rodiště seladonu v provincii Zhejiang.
Klasický čínský bílý šál vhodný ke Gaiwanu, ale i k jakékoliv jiné konvi
Další ze zástupců vynikajícího ročníku 2024. Typický representant jarní sklizně z Darjeelingu z vyšších poloh. Lehce oxidovaný, pravidelně rolovaný suchý list tvořený převážně mladými stříbřitě lesklými půlměsíčky.
První sběr roku 2025 "šampaňského mezi čaji" z vyšších poloh. První mladé lístky z indické oblasti Darjeelingu ze zahrady Giddapahar, lehce fermentované. Lehký sypaný čaj se svěží chutí a žlutavo-oranžového nálevu. Tento čaj se vyznačuje poměrně velkými svinutými lístky se znatelným obsahem zelených, nefermentovaných částí. Lehké stopy ovoce v chuti...
První sběr roku 2025 "šampaňského mezi čaji" z vyšších poloh. První mladé lístky z indické oblasti Darjeelingu ze zahrady Mim, lehce fermentované. Lehký sypaný čaj se svěží chutí a žlutavo-oranžového nálevu. Tento čaj se vyznačuje drobnými svinutými lístky se znatelným obsahem zelených, nefermentovaných částí. Lehké stopy květin v aromatu zvýrazňují jeho...
Z nabídky zahrad středních poloh Darjeelingu vybrán bryskní lot EX-2/25 FTGFOP1 “Special” ze zahrady “SNOW VIEW”.