Tradiční ovoněný čínský zelený čaj, oblíbený zejména v provincie Guangdong. Základní surovinou je výběrový zelený Mao Jian ("ochmýřené vrcholky"), opojná vůně květu magnolie dodává čaji též v chuti zvláštní a velice příjemný pocit sladkosti.
"Ochmýřené špičky" - oblíbený typ vícenálevového čaje z vícerých provincií na jih od řeky Yang Tse. Na pláních severozápandín oblasti Xinjinang oblíbený zejména co účinný digestiv po tučných masitých hodokvasech. Čaj vhodný k nálevům opakovaným.
"Puerové mini-koláčky" - novinka v nabídce. Výběrový Pu Er typu "shou" lisovaný do malých koláčků. Porce 8-9g vhodná na jednu konvičku, po snadném rozpůlení pak i na gaiwan. Čaj vhodný k opakovanému zalití.
„Jasmínový čaj“ - klasická čínská receptura. Zelený čaj ovoněný květem jasmínu arabského.
Vyšší třída jasmínového čaje (typu "Ptačí jazýček"), v epesní plechovku balená.
Jasmínový čaj - "Ptačí jazýček" - (doslova „špička vrabčího jazýčku“). Delikátní sorta fujianského jasmínového čaje. Drobné tmavě zelené ploché lístečky, stejnoměrně svinuté, s typicky minimálním výskytem jasmínových květů. Přesto však tento čaj vyniká pronikavou vůní jasmínu a výraznou chutí.
Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychleného typu čaje Puer (Shou). Během opakovaného procesu dlouhodobého zrání usazují se ve spodní části vrstev čaje hrudky, které se po čase odloupnou a usuší. Důsledkem tohoto procesu jest Puer, který is i během mnohonásobného zalití zachová nezvyklou jemnost vůně a delikátnost chuti. V Číně též označován jako...
Dodatečně fermentovaný, v Evorpě dříve neobvyklý tmavý čaj z jihočínské provincie Yunnan. Temně hnědý list s šedavým leskem na povrchu. Tento čaj vyznačuje se typicky specifickým (zemitým) aróma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas pro luhování, v šálu pak vydá nálev až kávově temné barvy. Po prvním překvapení chutná podmanivě.
Věhlaský čaj z provincie Anhui. Stejnoměrný lístek černé barvy, svinutý do drobných jehliček. V Evropě znám pod zkomoleným názvem Keemun podle místního názvu poněkud méně pohostinného města Qi Men a stejnojmenného okresu (v překladu "Velká brána").
"Hedvábné výhonky qimenské" - Čaj roku 1999 z provnincie Anhui. Jarní výhonky pečlivě svinuté, kudrnatě načechrané. Nálev velevonný, sladce vonný i vydatný zároveň.
Zástupce "sheng" (přírodně zrajících) Puerů v nabídce Dobré čajovny - zdařilý nástupce Qing Bing Cha. Místo původu: Menghai. Ročník 2019 (sklizeň) - 2020 (lisování).
V překladu - Dračí perly z pohoří Tai Mu. Čaj je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o velikosti hrachu.
V překladu - Dračí perly z pohoří Tai Mu. Čaj je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o velikosti hrachu. Ovoněný květy jasmínu.
"Zelezná bohyně milosrdenství - Nefrit" - méně ferementovaná varianta slavného čínského oolngu. Technologie inspirovaná olongy tchajwanskými, velmi rozšířená v provincii Fujian v uplynulých cca 10 letech, umožňujících intensivnější kontakty mezi obyvateli pevnínské Číny a Tchajwanu.
Věhlasný oolong z čínské provinci Fujian, údolí Anxi.
Puer s řízeným zráním, lisovaný do tvaru misky. Sklizeň 2017, lisování 2018.