Z vaší země není možné zadat novou objednávku. United States

Čína Počet produktů: 49

na stránku
Zobrazují se 19 – 36 z 49 položek
  • V překladu název tohoto čaje znamená doslova „čaj mraků a mlhy od hory Lu“. Tradiční čínské přísloví říká, že když se někde často objevují mraky a mlha, určitě odtamtud pochází skvělý čaj. Čajovým keřům opravdu prospívá vlhký vzduch a ochrana, kterou jim mraky poskytují před přímými slunečními paprsky. Lístky se v tomto případě rozvíjejí pomaleji, mají...

  • Pozoruhodný representant tradičního způsobu ovoňování čajů (opakovaným přikládáním čerstvých květů)  z provincie Guangdong.

  • „Ochmýřené špičky“ – oblíbený typ vícenálevového čaje z vícerých provincií na jih od řeky Yang Tse. Lístky čaje Sin-jang mao-ťien jsou drobné a kadeřavě zavinuté. Barva je svěže travnatě zelená, bohatě protkaná zelenostříbrnými vlásky ochmýřených výhonků. 

  • Puer s řízeným zráním, lisovaný do tvaru menšího koláčku.

  • "Puerové mini-koláčky" - novinka v nabídce. Výběrový Pu Er typu "shou" lisovaný do malých koláčků. Porce 8-9g vhodná na jednu konvičku, po snadném rozpůlení pak i na gaiwan. Čaj vhodný k opakovanému zalití.

  • Jamínový čaj v balení staromileckém.

  • „Jasmínový čaj“ - klasická čínská receptura. Zelený čaj ovoněný květem jasmínu arabského. 

  • Vyšší třída jasmínového čaje (typu "Ptačí jazýček"), v epesní plechovku balená.

  • Jasmínový čaj - "Ptačí jazýček" - (doslova „špička vrabčího jazýčku“). Delikátní sorta fujianského jasmínového čaje. Drobné tmavě zelené ploché lístečky, stejnoměrně svinuté, s typicky minimálním výskytem jasmínových květů. Přesto však tento čaj vyniká pronikavou vůní jasmínu a výraznou chutí. 

  • Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychleného typu čaje Puer (Shou). Během opakovaného procesu dlouhodobého zrání usazují se ve spodní části vrstev čaje hrudky, které se po čase odloupnou a usuší. Důsledkem tohoto procesu jest Puer, který is i během mnohonásobného zalití zachová nezvyklou jemnost vůně a delikátnost chuti. V Číně též označován jako...

  • Dodatečně fermentovaný, v Evorpě dříve neobvyklý tmavý čaj z jihočínské provincie Yunnan. Temně hnědý list s šedavým leskem na povrchu. Tento čaj vyznačuje se typicky specifickým (zemitým) aróma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas pro luhování, v šálu pak vydá nálev až kávově temné barvy. Po prvním překvapení chutná podmanivě.

  • "Buddhův čaj z ostrova Putuo" - balený v originelní krabičce. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny. Téměř dvaapůltisíciletá tradice jest nepochybnou zárukou, že čaj tento pěstovaný v zahradách mezi kláštery buddhistickými na ostrůvku v moři Východočínském a výhradně ručně zpracovávaný kvalitou superiorní oplývati bude.

  • "Hedvábné výhonky qimenské" - Čaj roku 1999 z provnincie Anhui. Jarní výhonky pečlivě svinuté, kudrnatě načechrané. Nálev velevonný, sladce vonný i vydatný zároveň.

  • Zástupce "sheng" (přírodně zrajících) Puerů v nabídce Dobré čajovny - zdařilý nástupce Qing Bing Cha. Místo původu: Menghai. Ročník 2014 (sklizeň) - 2015 (lisování).

  • V překladu - Dračí perly z pohoří Tai Mu. Čaj je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o velikosti hrachu.

  • Oblíbený zelený čaj z Fujianu, v pádě tomto ve versi s jasmínem.

  • Věhlasný oolong z čínské provinci Fujian, údolí Anxi, v pádě tomto v moderní versi inspirované Tchajwanem.

Zobrazují se 19 – 36 z 49 položek