Filtrování
Nahrávám...
„Ochmýřené špičky“ – oblíbený typ vícenálevového čaje z vícerých provincií na jih od řeky Yang Tse. Třebaže po ekspedici do místa zrodu čaje tohoto v hunanských horách Wei Shan legendu o jeho dodávkách pravověrným muslimům do severní provincie Xinjiang potvrditi nemůžeme, i nadále rádi doporučujeme popíjet k dobře „vyškolené“ jehněčí klobásce.
"Puerové mini-koláčky" - novinka v nabídce. Výběrový Pu Er typu "shou" lisovaný do malých koláčků. Porce 8-9g vhodná na jednu konvičku, po snadném rozpůlení pak i na gaiwan. Čaj vhodný k opakovanému zalití.
„Jasmínový čaj“ - klasická čínská receptura. Zelený čaj ovoněný květem jasmínu arabského.
Jasmínový čaj - "Ptačí jazýček" - (doslova „špička vrabčího jazýčku“). Delikátní sorta fujianského jasmínového čaje. Drobné tmavě zelené ploché lístečky, stejnoměrně svinuté, s typicky minimálním výskytem jasmínových květů. Přesto však tento čaj vyniká pronikavou vůní jasmínu a výraznou chutí.
Vyšší třída jasmínového čaje (typu "Ptačí jazýček"), v epesní plechovku balená.
Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychleného typu čaje Puer (Shou). Během opakovaného procesu dlouhodobého zrání usazují se ve spodní části vrstev čaje hrudky, které se po čase odloupnou a usuší. Důsledkem tohoto procesu jest Puer, který is i během mnohonásobného zalití zachová nezvyklou jemnost vůně a delikátnost chuti. V Číně též označován jako...
Dodatečně fermentovaný, v Evorpě dříve neobvyklý tmavý čaj z jihočínské provincie Yunnan. Temně hnědý list s šedavým leskem na povrchu. Tento čaj vyznačuje se typicky specifickým (zemitým) aróma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas pro luhování, v šálu pak vydá nálev až kávově temné barvy. Po prvním překvapení chutná podmanivě.
"Buddhův čaj z ostrova Putuo" - balený v originelní krabičce. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny. Téměř dvaapůltisíciletá tradice jest nepochybnou zárukou, že čaj tento pěstovaný v zahradách mezi kláštery buddhistickými na ostrůvku v moři Východočínském a výhradně ručně zpracovávaný kvalitou superiorní oplývati bude.
Věhlaský čaj z provincie Anhui. Stejnoměrný lístek černé barvy, svinutý do drobných jehliček. V Evropě znám pod zkomoleným názvem Keemun podle místního názvu poněkud méně pohostinného města Qi Men a stejnojmenného okresu (v překladu "Velká brána").
"Hedvábné výhonky qimenské" - Čaj roku 1999 z provnincie Anhui. Jarní výhonky pečlivě svinuté, kudrnatě načechrané. Nálev velevonný, sladce vonný i vydatný zároveň.
Zástupce "sheng" (přírodně zrajících) Puerů v nabídce Dobré čajovny - zdařilý nástupce Qing Bing Cha.Místo původu: Menghai. Ročník 2019 (sklizeň) - 2020 (lisování).
Velejemný, vysoce kvalitní zelený čaj z vybraných čerstvých čajových výhonků, s delikatesní chutí a vůní horského vánku a především unikátním vzhledem z provincie Zhejiang.
Dračí perly z pohoří Tai Mu. Zelený čaj je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o velikosti hrachu. Následně ja čaj ovoněn květy jasmínu.
"Železná bohyně milosrdenství - Nefrit" - méně ferementovaná varianta slavného čínského oolngu. Technologie inspirovaná olongy tchajwanskými, velmi rozšířená v provincii Fujian v uplynulých cca 10 letech, umožňujících intensivnější kontakty mezi obyvateli pevninské Číny a Tchajwanu.
Železná bohyně milosrdenství - Nefrit" - méně ferementovaná varianta slavného čínského oolngu. Technologie inspirovaná olongy tchajwanskými, velmi rozšířená v provincii Fujian v uplynulých cca 10 letech, umožňujících intensivnější kontakty mezi obyvateli pevninské Číny a Tchajwanu