Indický listový čaj z oblasti Himálaje. Zeleno-hnědé drobně svinuté lístky, vynikající muškátově omamné aroma podpořené vyhraněným charakterem chuti, toť ranní rozbřesk v mlhavých oblastech vysoko nad oblaky. Doporučujeme k běžnému dennímu popíjení.
Indický listový čaj z pohoří Himálaje. Zpravidla jednou ročně directně z Dárdžílingu dodávaná letní sklizeň standardní kvality.
Lahodný indický černý čaj typu Second Flush z oblasti Darjeeling, konkrétně z věhlasné zahrady SINGBULLI. Pozoruhodná varianta indického četného čaje z horského údolí sousedícího s Illámem. Druhá sklizeň čajových lístků probíhá těsně po období dešťů, od konce května necelých 50 dní.
Na tento produkt se nevztahují objemové a jiné slevy.
Tradicionelní souprava (miska + hrneček s pokličkou), k deustacím čaje v světě širém zavedná, v tomoto případě z produkce indické.
Bílý ručně sbíraný čaj s oblastí Chamg Mai v džungli z divokých čajovníků typu Assamica. Baleno po 40g
Prvotřídní celolistový čaj z jihočínské provncie Yunnan. Jemný, stejnoměrně svinutý list hnědočervené barvy s velkým obsahme orazžovo-zlatých tipsů. Charakterisktická podmanivá vůně, plná chť s dlouhým dozvukem.
Vynikající zelený čaj z oblasti Simao v jižní části provincie Yunnan. Čaj roku 1997.
Ceylonský velkolistý čaj ze střeních poloh, ovoněný lehce přírodním olejem z plodů bergamotu.
Velkolistý cejlonský černý čaj jemně ovoněný bergamotovým olejem. Baleno na Srí Lance pro Spolek milců čaje.
„Výběr od hory Fénix“ – jedinečný oolong z pohraniční vesnice quangdonské téhož jména. Mimořádně dlouhý hnědavě zelený list, lehce spirálovitě zakroucený, vydá v šálu jiskřivě oranžový nálev chuti medovité, s výraznou vůní ovoce či květů orchidejí. Vazba osobní, kterou jsme při několikerých návštěvách s plantážníky místními navázali, budiž zárukou stálé...
Fenghuag Dancong - Ya Shi Xian - neboli "Výběr od hory Fénix - Vůně kachnícho trusu". Legendární kultivar oolongu od hory Fénix se jménem nepříliš poetickým - dle legendy toto označení mělo odrazovat zloděje od krádeže vzácného čaje.
Evropská ojedinělost a unikát v DČ: Květy čajovníku pravého, pěstovaného v zahradách na pobřeží Atlantiku v okolí Porta.
Taiwanský oolong, zimní sklizeň 23. V loňském roce 2023 se jinak skvělá letní sklizeň taiwanských oolongů příliš nevydařila díky častým dešťům, zato zimní se projevila jako excelentní. Nabízený čaj je prvním čerstvým čaje v nabídce DČ pro rok 2024.
Královna tchajwanských oolongů – slavná „Kráska východu“ z oblasti Eimei na severozápadě Tchajwanu. Oriental Beauty je tmavší oolong, sladký a pěkně zaoblený. Tchajwanský originál, jedná se o vynikající třídu polooxidovaného čaje, s vyšším stupněm oxidace a velkým množstvím bílých tipsů. Někteří obchodníci jej nazývají hnědý oolonog. Tento druh čaje je...
Tai Dong Red Oolong je výjimečný čaj pocházející z oblasti Tai Dong na Tchaj-wanu. Tento čaj kombinuje nejlepší vlastnosti červeného a oolong čaje, což mu dodává unikátní chuťový profil.
"Zamrzlý vrcholek" - věhlasný lehce fermentovaný čaj, který je za vlhka speciální nožní metodou svinován v malé nepravidelné oválky a finálně dle tradičního způsobu jemně pražen. Spolkem milců čaje přivážený od bájemi opředené hory Tung Ting. "Čaj roku 2008 a 2018".
Klasická nadoba k pití čaje vhodná se sestává ze tří částí: podšálek, šálek a víčko. Evropská ojedinělost - originální čínský šálek na čaj z porcelánu a glazurou "seladon". Barva modrá.
Klasická nadoba k pití čaje vhodná se sestává ze tří částí: podšálek, šálek a víčko. Evropská ojedinělost - originální čínský šálek na čaj z porcelánu a glazurou "seladon". Barva zelená.
Klasická nadoba k pití čaje vhodná se sestává ze tří částí: podšálek, šálek a víčko. Čínská kaligrafie značí: Dobrá čajovna!
"Puer císařského dvora", alternativně nabízený též podn názvem Imperial Puer je tmavý čaj puer typu "shou" zpracovaný z vrcholných jarní tipsů čajovníku v oblasti Lin Cang na jichovýchodě Yunnanu. Nálev velmi jemné chuti a vůně, bez sebemenší stopy hořkosti při opakovaném zalití.
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších v horské oblasti Ha Giang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších než 100 let v horské oblasti Hagiang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
Dřevem pálený čajový set od středočeského keramika Miroslava Zimmermanna ve specielní edici pro Dobrou čajovnu. Výška 5,5cm, průměr 9,5cm
„Žluté výhonky od hory Meng Ding“ – žlutý čaj nejvěhlasnější! Sám zakladatel světového čajovnictví mnich Wu Li Zhen dohlíží na kvalitu tohoto bájného čaje ze svého mlžného piedestalu v klášteře na úbočí hory Meng. Právě před jeho sochou padly při výpravě Spolku milců čaje do dalekého Sichuanu poslední pochybnosti o tom, zda pravé žluté čaje skutečně...
Základní a velmi rozšířená sorta japonského zeleného čaj, určená ku běžnému pití. Poměrně velké, svinuté listy s drobnou příměsí listových zlomků, vydávají lehce nasládlou, bylinnou až kořeněnou vůní s dotekem mořské vůně. Chuť je plná, travnatá, mírně hořkosladká,
Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chuť.
Ekscelentní, vysoce znamenitý japanský zelený čaj. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti. Typ čaje Gyokuro vyhledáván jest pro svou charakteristicky silnou chuť, která vyniká zejména při přípravě v miniaturních nálevových konvičkách či ve specielních porcelánových soupravách „Minijapan“.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Čerstvě mletá Hojicha vhodná například pro připravu Latté či Frappé, nebo jako přísada při pečení sladkého pečiva.