Dárková varieta věhlasného korejského zeleného čaje, pěstovaného v pohoří Jiri Shan v naprosto ekologických podmínkách na farmě našeho dvorního dodavatele pana Cho.
Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychleného typu čaje Puer (Shou). Během opakovaného procesu dlouhodobého zrání usazují se ve spodní části vrstev čaje hrudky, které se po čase odloupnou a usuší. Důsledkem tohoto procesu jest Puer, který is i během mnohonásobného zalití zachová nezvyklou jemnost vůně a delikátnost chuti. V Číně též označován jako...
Dodatečně fermentovaný, v Evorpě dříve neobvyklý tmavý čaj z jihočínské provincie Yunnan. Temně hnědý list s šedavým leskem na povrchu. Tento čaj vyznačuje se typicky specifickým (zemitým) aróma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas pro luhování, v šálu pak vydá nálev až kávově temné barvy. Po prvním překvapení chutná podmanivě.
"Buddhův čaj z ostrova Putuo" - balený v originelní krabičce. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny. Téměř dvaapůltisíciletá tradice jest nepochybnou zárukou, že čaj tento pěstovaný v zahradách mezi kláštery buddhistickými na ostrůvku v moři Východočínském a výhradně ručně zpracovávaný kvalitou superiorní oplývati bude.
Věhlaský čaj z provincie Anhui. Stejnoměrný lístek černé barvy, svinutý do drobných jehliček. V Evropě znám pod zkomoleným názvem Keemun podle místního názvu poněkud méně pohostinného města Qi Men a stejnojmenného okresu (v překladu "Velká brána").
"Hedvábné výhonky qimenské" - Čaj roku 1999 z provnincie Anhui. Jarní výhonky pečlivě svinuté, kudrnatě načechrané. Nálev velevonný, sladce vonný i vydatný zároveň.
Zástupce "sheng" (přírodně zrajících) Puerů v nabídce Dobré čajovny - zdařilý nástupce Qing Bing Cha. Místo původu: Menghai. Ročník 2019 (sklizeň) - 2020 (lisování).
Na počátku 20.století objevená bylina, vyskytující se v Kapské oblasti na jihu Afriky. Drobné červeno-hnědé jehličky nasládlé vůně, v šálu nálev červené barvy a bylinkově sladké chuti. Vhodný pro ty, jimž důvody jakékoli čaj pravý píti brání. Tradicionelní fermentovaná verse.
Zelená, nefermentovaná verse rooibosu, mezi fytoterapeuty zvláště oblíbená. Chuť příjemně travnatá, lehce nasládlá.
zelený Mao Cha lisovaný do tvaru doutníků s výraznou vůní čínských bylin.
V překladu - Dračí perly z pohoří Tai Mu. Čaj je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o velikosti hrachu.
Dračí perly z pohoří Tai Mu. Zelený čaj je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o velikosti hrachu. Následně ja čaj ovoněn květy jasmínu.
Unikátní salát vyrobený přímo z fermentovaných (nakládaných) čajových lístků.