"Puer císařského dvora", alternativně nabízený též podn názvem Imperial Puer je tmavý čaj puer typu "shou" zpracovaný z vrcholných jarní tipsů čajovníku v oblasti Lin Cang na jichovýchodě Yunnanu. Nálev velmi jemné chuti a vůně, bez sebemenší stopy hořkosti při opakovaném zalití.
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších v horské oblasti Ha Giang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších než 100 let v horské oblasti Hagiang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
Základní sorta japanského zeleného čaj, určená ku běžnému pití. Plochý lístek světle zelené barvy a nálev charakteriscké vůně pro japonský čaj.
Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chutť.
Ekscelentní, vysoce znamenitý japanský zelený čaj ze zastíněných čajových zahrad. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a nasládlé chuti.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Japonský zelený výběrový čaj typu Kabusecha (částečně zastiňovaný Sencha). Vhodný zejména ku osvěžení v horkých letních měsících. Jedinečný způsob přípravy spočívá v použití studené vody zchlazené ledem k přípravě prvního lehodného nálevu. Příprava dalších nálevů jž obvyklá - jako u čaje Sencha.
Čajová zajímavost: Japanský zelený čaj zpracovaný tradiční methodou, při níž fermentaci zabráněno jest nikoli parou, ale horkým vzduchem v kovové pánvi ("kama" v japonštíně pánev).
Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové vůně.
Nejvyšší třída jemně mletého japonského zeleného čaje, určená k použití při přípravě čajového obřadu ("Koicha" = "hustý čaj"). Jediný z japonských čajů, který je sbírán výhradně ručně na zahradách zastiňovaných banbusovými rohožemi.
Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.
Varieta práškového čaje Matcha, používaná v japanské kuchyni co ingredience do pokrmů rozličných.
Matcha, toť eksklusivní japonská specialita používaná při čajovém obřadu. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek světle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma. Vysoká třída čaje, vhodná k čajovému obřadu typu Usucha.
Nečajová specialita z Japanu (prefektura Shizuoka) ručně sbírané listy divoké střešně (druh sakury), zpracované rovněž ručně ve stylu oolongu. Pouhých několik listů umožní připraviti více nálevu přírodně vonného nápoje.
Nejtypičtější čaj japonského trhu."Čaj roku 2006". Sorta proslulá najmě svým pečlivým zpracováním. Jasně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný náleva i po několikerém zalití.