Filtrování
Nahrávám...
Královna tchajwanských oolongů – slavná „Kráska východu“ z oblasti Eimei na severozápadě Tchajwanu. Oriental Beauty je tmavší oolong, sladký a pěkně zaoblený. Tchajwanský originál, jedná se o vynikající třídu polooxidovaného čaje, s vyšším stupněm oxidace a velkým množstvím bílých tipsů. Někteří obchodníci jej nazývají hnědý oolonog. Tento druh čaje je...
"Zamrzlý vrcholek" - věhlasný lehce fermentovaný čaj, který je za vlhka speciální nožní metodou svinován v malé nepravidelné oválky a finálně dle tradičního způsobu jemně pražen. Spolkem milců čaje přivážený od bájemi opředené hory Tung Ting. "Čaj roku 2008 a 2018".
"Puer císařského dvora", alternativně nabízený též podn názvem Imperial Puer je tmavý čaj puer typu "shou" zpracovaný z vrcholných jarní tipsů čajovníku v oblasti Lin Cang na jichovýchodě Yunnanu. Nálev velmi jemné chuti a vůně, bez sebemenší stopy hořkosti při opakovaném zalití.
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších v horské oblasti Ha Giang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších než 100 let v horské oblasti Hagiang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
„Žluté výhonky od hory Meng Ding“ – žlutý čaj nejvěhlasnější! Sám zakladatel světového čajovnictví mnich Wu Li Zhen dohlíží na kvalitu tohoto bájného čaje ze svého mlžného piedestalu v klášteře na úbočí hory Meng. Právě před jeho sochou padly při výpravě Spolku milců čaje do dalekého Sichuanu poslední pochybnosti o tom, zda pravé žluté čaje skutečně...
Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chuť.
Ekscelentní, vysoce znamenitý japanský zelený čaj. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti. Typ čaje Gyokuro vyhledáván jest pro svou charakteristicky silnou chuť, která vyniká zejména při přípravě v miniaturních nálevových konvičkách či ve specielních porcelánových soupravách „Minijapan“.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Čerstvě mletá Hojicha vhodná například pro připravu Latté či Frappé, nebo jako přísada při pečení sladkého pečiva.
Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové vůně.
Eksklusivní japanská specialita, používaná při čajovém obřadu japanském. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek svěle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma.
Japonský zelený práškový čaj který se uplatňujě zejména v potravinářství, při výrobě zmrzliny, studených šejků a rozličných pochutin. Baleno po 50g.
Specielní emulze řepkového oleje a japanského čaje Matcha, specielně vhodný přípravě čajových pochutin (např. Matcha-zmrzlina, Matcha Latté, Matcha bábovka, etc.)
Japonská specialita. Unikát v nabídec DČ. Jedná se o listy specielně vyšlechtěného druhu sakury (nikoliv květy!), které jsou zpracovány na způsob oolongu. Neobsahuje thein a je to tedy vhodný nápoj k vytvoření večerní pohody.
Vedle práškového Matcha se jedná o nejtypičtější čaj japanského trhu. Sorta proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný nálev i po několikerém zalití.
První vlaštovka z Japanu z jarní sklizně roku 2025. Shincha z prefektury Kagoshima je druh japonského zeleného čaje, sklízený jako první jarní sběr. Tato oblast je proslulá svými bohatými vulkanickými půdami a mírným klimatem, které jsou ideální pro pěstování čajových lístků nejvyšší kvality.