Filtrování
Nahrávám...
Královna tchajwanských oolongů – slavná „Kráska východu“ z oblasti Eimei na severozápadě Tchajwanu. Oriental Beauty je tmavší oolong, sladký a pěkně zaoblený. Tchajwanský originál, jedná se o vynikající třídu polooxidovaného čaje, s vyšším stupněm oxidace a velkým množstvím bílých tipsů. Někteří obchodníci jej nazývají hnědý oolonog. Tento druh čaje je...
Shan Lin Xi Oolong je vznešený čaj, který se pyšní bohatou historií a tradicí. Pochází z horské oblasti Nantou na Taiwanu, kde je pěstován ve výšce přibližně 1,600-1,800 metrů nad mořem. Baleno vakuově na Taiwanu. Balení 50gr.
"Zamrzlý vrcholek" - věhlasný lehce fermentovaný čaj, který je za vlhka speciální nožní metodou svinován v malé nepravidelné oválky a finálně dle tradičního způsobu jemně pražen. Spolkem milců čaje přivážený od bájemi opředené hory Tung Ting. "Čaj roku 2008 a 2018".
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších v horské oblasti Ha Giang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
Objev čajové ekspedice Dobré čajovny za divokými čajovníky 2016. Čaj ručně sbíraný z čajovníků starších než 100 let v horské oblasti Hagiang v horách severního Vietnamu (nad 1.000 m.n.m.). Čaj typický mohutností své vůně i chuti v šálu.
„Žluté výhonky od hory Meng Ding“ – žlutý čaj nejvěhlasnější! Sám zakladatel světového čajovnictví mnich Wu Li Zhen dohlíží na kvalitu tohoto bájného čaje ze svého mlžného piedestalu v klášteře na úbočí hory Meng. Právě před jeho sochou padly při výpravě Spolku milců čaje do dalekého Sichuanu poslední pochybnosti o tom, zda pravé žluté čaje skutečně...
Základní a velmi rozšířená sorta japonského zeleného čaj, určená ku běžnému pití. Poměrně velké, svinuté listy s drobnou příměsí listových zlomků, vydávají lehce nasládlou, bylinnou až kořeněnou vůní s dotekem mořské vůně. Chuť je plná, travnatá, mírně hořkosladká.
Základní a velmi rozšířená sorta japonského zeleného čaj, určená ku běžnému pití. Poměrně velké, svinuté listy s drobnou příměsí listových zlomků, vydávají lehce nasládlou, bylinnou až kořeněnou vůní s dotekem mořské vůně. Chuť je plná, travnatá, mírně hořkosladká,
Specificky japanská delikatesa. V překladu znamená "čaj s neleštěnou rýží". Zelený čaj typu Bancha, obohacený smíchaním s praženou rýží. Touto kombinací získává své lákavé aróma a neobvyklou chuť.
Ekscelentní, vysoce znamenitý japanský zelený čaj. Temně zelený plochý subtilní lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti. Typ čaje Gyokuro vyhledáván jest pro svou charakteristicky silnou chuť, která vyniká zejména při přípravě v miniaturních nálevových konvičkách či ve specielních porcelánových soupravách „Minijapan“.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Delikátní čaj se specifickým aróma. V překladu znamená "Zlehka pražený čaj". Pražené řapíky světle hnědé barvy. Nálev hnědavé barvy, vůně čerstvě pečeného chleba. Doporučuje se zejména co vhodný nápoj po vydatném obědě.
Čerstvě mletá Hojicha vhodná například pro připravu Latté či Frappé, nebo jako přísada při pečení sladkého pečiva.
Japonský zelený výběrový čaj typu Kabusecha (částečně zastiňovaný Sencha). Vhodný pro osvěžení v horkých letních dnech nebo po únavné procházce rušným městem. Tento čaj je připravován raritním způsobem, který do Česka přinesl japonský čajový mág Masahiro Takada. Jedinečnost přípravy spočívá v použití studené vody zchlazené ledem, kterou se zalijí čajové...
Jedná se o prvotřídní typ japonského zeleného čaje zpracovaný tradiční čínskou metodou, při níž fermentaci zabráněno jest nikoli parou, ale horkým vzduchem v kovové pánvi ("kama" v japonštíně pánev).
Čaj zvaný stonkový či též řapíkový. V pádě tomto jedná se o vedlejší produkt vznikající při výrobě nejvybranějšího čaje Gyokuro. Světle zelené řapíky s příměsí nestejnoměrných lístků, nálev svěží zelené barvy a výrazně trávové vůně.