Filtrování
Nahrávám...
Japonský zelený práškový čaj který se uplatňujě zejména v potravinářství, při výrobě zmrzliny, studených šejků a rozličných pochutin. Baleno po 50g.
Specielní emulze řepkového oleje a japanského čaje Matcha, specielně vhodný přípravě čajových pochutin (např. Matcha-zmrzlina, Matcha Latté, Matcha bábovka, etc.)
Matcha, toť eksklusivní japonská specialita používaná při čajovém obřadu. Čerstvý zelený čaj ze zastiňovaných zahrad, velejemně mletý. Prášek světle zelené barvy, silného trávově čerstvého aroma. Vysoká třída čaje, vhodná k čajovému obřadu typu Usucha.
Japonská specialita. Unikát v nabídec DČ. Jedná se o listy specielně vyšlechtěného druhu sakury (nikoliv květy!), které jsou zpracovány na způsob oolongu. Neobsahuje thein a je to tedy vhodný nápoj k vytvoření večerní pohody.
Vedle práškového Matcha se jedná o nejtypičtější čaj japanského trhu. Sorta proslulá zejména svým pečlivým zpracováním. Temně zelený plochý lístek stejnoměrné velikosti, čerstvé trávové vůně a delikátní chuti dává vydatný nálev i po několikerém zalití.
Jedná se o prvotřídní typ japanského zeleného čaje, ovšem tvarovaného tzv. čínskou methodou. Tvar lísků není plochý a rovný, ale zakroucený srpkovitý. Nálev je světlezelené barvy. Čaj i po několikerém zalití vydá v šálu vzácné aróma, milci čaje označované co „chlebovitost“.
Nezastiňovaný zelený čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách z oblasti Hamamatsu v provincii Shizuoka.
"Zlaté překrásné obočí" - slavný červený čaj z pronincie Fujian. Tvar svinutého lístku připomíná dívčí obočí a zlaté nádechy jsou způsobeny výraznou přítoností ochmýřených tipsů. Jedná se o plně fermentovaný čaj s výroznou sladkostí v chuti.
"Zlaté ochmýřené vrcholky" - nejvyšší třída mezi čínskými červenými čaji, čajová delikatesa z provincie Yunnan. Pouze pečlivě vybrané vrcholové výhonky zlatavé barvy, jemně svinované.
Ochucený černý čaj s kousky strouhaného kokosu. V Dobrých čajovnách podáván pod názvem "Malajský tygr".
Kvalitní, přírodně zrající čínský lisovaný „raw“ čaj Lao Shu Bing Cha („Divočák“) – lístky z divoce rostoucích čajovníků, lisované do tvaru koláče zrající přírodní formou „sheng“.
V Překladu "Pravá horská malá odrůda" nebo také "Malá odrůda z pravých hor. Legendami opředený černý čaj, Dle tradice zpracovávaný nad ohništěm z borového dříví, čímž získává specifické aroma po kouři.
Svěží variace na klasickou recepturu: ovonění bergamotem toliko lehké, chuťo obohacena pomerančovou a citronovou kůrou.