Filtrování
Nahrávám...
Nezastiňovaný zelený čaj typu Sencha pěstovaný na horských terasovitých zahradách z oblasti Hamamatsu v provincii Shizuoka.
"Zlaté překrásné obočí" - slavný červený čaj z pronincie Fujian. Tvar svinutého lístku připomíná dívčí obočí a zlaté nádechy jsou způsobeny výraznou přítoností ochmýřených tipsů. Jedná se o plně fermentovaný čaj s výroznou sladkostí v chuti.
"Zlaté ochmýřené vrcholky" - nejvyšší třída mezi čínskými červenými čaji, čajová delikatesa z provincie Yunnan. Pouze pečlivě vybrané vrcholové výhonky zlatavé barvy, jemně svinované.
Ochucený černý čaj s kousky strouhaného kokosu. V Dobrých čajovnách podáván pod názvem "Malajský tygr".
Kvalitní, přírodně zrající čínský lisovaný „raw“ čaj Lao Shu Bing Cha („Divočák“) – lístky z divoce rostoucích čajovníků, lisované do tvaru koláče zrající přírodní formou „sheng“.
V Překladu "Pravá horská malá odrůda" nebo také "Malá odrůda z pravých hor. Legendami opředený černý čaj, Dle tradice zpracovávaný nad ohništěm z borového dříví, čímž získává specifické aroma po kouři.
Svěží variace na klasickou recepturu: ovonění bergamotem toliko lehké, chuťo obohacena pomerančovou a citronovou kůrou.
"Melounová semínka z oblasti Liu An" - věhlasný čaj z provincie Anhui. Nezvyklého vzheldu tmavého listu a nebývale svěží trávové chuti je dosaženo ručním tvarováním sklizeného čaje v pánvích vyhřívnaých dřevem, opakovaným dosušováním v bambusových koších nad dřevěným uhlím a finálním ručním tříděním "lístek po lístku".
Slavná sorta čaje z čínské provincie Zhejiang, nedaleko města Hangzhou, nesoucí název kultovního místa všech milovníků tohoto druhu čaje v horách Tiyun, kde podle legendy v Tygřím prameni vyvěrá ta nejlepší voda pro jeho přípravu. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny.
Mezi znalci je čaj z této produkce označován jako špička mezi čínskými zelenými čaji vůbec. Průzračný nálev světlezelené barvy chutná a voní velejemně. I po několika zalitích horkou vodou lze připravit znamenitý čaj. Long Jing - „Dračí studna“ je zpracováván výhradně ručně ve velkých kovových mísách. Nejlepší kvalitou pak vyniká jarní sklizeň v období dubna.
Tradiční ovoněný čínský zelený čaj, oblíbený zejména v provincie Guangdong. Základní surovinou je výběrový zelený Mao Jian ("ochmýřené vrcholky"), opojná vůně květu magnolie dodává čaji též v chuti zvláštní a velice příjemný pocit sladkosti.
Výhradně ručně zpracovaný a nad ohněm dosušovaný černý čaj z divokých džunglových čajovníků.