Filtrování
Nahrávám...
Thajský červený hluboce fermentovaný čaj z lesního kláštera. Balení 50gr.
Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychleného typu čaje Puer (Shou). Během opakovaného procesu dlouhodobého zrání usazují se ve spodní části vrstev čaje hrudky, které se po čase odloupnou a usuší. Důsledkem tohoto procesu jest Puer, který is i během mnohonásobného zalití zachová nezvyklou jemnost vůně a delikátnost chuti. V Číně též označován jako...
Dodatečně fermentovaný, v Evorpě dříve neobvyklý tmavý čaj z jihočínské provincie Yunnan. Temně hnědý list s šedavým leskem na povrchu. Tento čaj vyznačuje se typicky specifickým (zemitým) aróma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas pro luhování, v šálu pak vydá nálev až kávově temné barvy. Po prvním překvapení chutná podmanivě.
"Buddhův čaj z ostrova Putuo" - balený v originelní krabičce. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny. Téměř dvaapůltisíciletá tradice jest nepochybnou zárukou, že čaj tento pěstovaný v zahradách mezi kláštery buddhistickými na ostrůvku v moři Východočínském a výhradně ručně zpracovávaný kvalitou superiorní oplývati bude.
Věhlaský čaj z provincie Anhui. Stejnoměrný lístek černé barvy, svinutý do drobných jehliček. V Evropě znám pod zkomoleným názvem Keemun podle místního názvu poněkud méně pohostinného města Qi Men a stejnojmenného okresu (v překladu "Velká brána").
"Hedvábné výhonky qimenské" - Čaj roku 1999 z provnincie Anhui. Jarní výhonky pečlivě svinuté, kudrnatě načechrané. Nálev velevonný, sladce vonný i vydatný zároveň.
Zástupce "sheng" (přírodně zrajících) Puerů v nabídce Dobré čajovny - zdařilý nástupce Qing Bing Cha.Místo původu: Menghai. Ročník 2019 (sklizeň) - 2020 (lisování).
V pádě tomto výběrová značka "Altinbas" (černý Klasik). Balení 500g.
Na počátku 20.století objevená bylina, vyskytující se v Kapské oblasti na jihu Afriky. Drobné červeno-hnědé jehličky nasládlé vůně, v šálu nálev červené barvy a bylinkově sladké chuti. Vhodný pro ty, jimž důvody jakékoli čaj pravý píti brání. Tradicionelní fermentovaná verse.
Zelená, nefermentovaná verse rooibosu, mezi fytoterapeuty zvláště oblíbená. Chuť příjemně travnatá, lehce nasládlá.
„Čaj z bambusu“ – čajové lístky jsou výhradně ručně sbírány z divokých čajových stromů v širokém okolí odlehlé vísky Ban Komaen v horách severního Laosu v provincii Phongsaly. Po zavadnutí jsou lístky ještě vlhké napěchovány do bambusových stvolů a dosušeny nad ohněm. Výsledný tvar po „rozlousknutí“ bambusu připomíná čajové doutníky.
Velejemný, vysoce kvalitní zelený čaj z vybraných čerstvých čajových výhonků, s delikatesní chutí a vůní horského vánku a především unikátním vzhledem z provincie Zhejiang.
Dračí perly z pohoří Tai Mu. Zelený čaj je vyrobený z tenkých, slabě ochmýřených výhonků, které jsou při zpracování pracně srolovány do pravidelných kuliček o velikosti hrachu. Následně ja čaj ovoněn květy jasmínu.
Barmský čajový salátek - pikantní.
Unikátní "vzorník" různých druhů čajů adjustovaných v čajovém filtru pro přímé zalití vřelou vodou.