Filtrování
Nahrávám...
Na jižních svazích majestátního Himálaje, podařilo se usilovným nepálským družstevníkům přivésti na světlo čajového světa plnohodnotný černý čaj vysokohorského typu. I když bylo jejich snažení dlouho bráněno zkorumpovanou vládou a soukromý sektor byl utlačován, podařilo se vytvořit malá družstva drobných pěstitelů, kteří se zaměřili na kvalitu a čistotu.
Novinka v nabídce pro rok 2025. Zelený čaj z provincie Yunnan.
V překladu "Zelený čaj" - pěstovaný na mlžných svazích pohoří Jirishan na nejjižnějším pobřeží korejském. Sbírá se a výhradně ručně zpracováná toliko ve 30denním období na přelomu dubna a května. CO - čaj je pěstován bez použití chemických hnojiv a postřiků a je certifiková jako BIO.
Dárková varieta věhlasného korejského zeleného čaje, pěstovaného v pohoří Jiri Shan v naprosto ekologických podmínkách na farmě našeho dvorního dodavatele pana Cho.
Thajský bílý čaj, tedy alespoň co se formy zpracování týče. Díky vysoké vlhkosti vzduchu, nízkým nočním teplotám a raním rosám, se při sušení na slunci dostavuje vyšší stupeň fermentace, což je pro bílé čaje dosti neobvyklé. Sběr v únoru 2025.
Žlutý čaj z divokých hor thajského severu, ručně zpracovaný, balený. Bal. 50gr
Thajský červený hluboce fermentovaný čaj z lesního kláštera. Balení 50gr.
Pozoruhodný vedlejší produkt zpracování rychleného typu čaje Puer (Shou). Během opakovaného procesu dlouhodobého zrání usazují se ve spodní části vrstev čaje hrudky, které se po čase odloupnou a usuší. Důsledkem tohoto procesu jest Puer, který is i během mnohonásobného zalití zachová nezvyklou jemnost vůně a delikátnost chuti. V Číně též označován jako...
Dodatečně fermentovaný, v Evorpě dříve neobvyklý tmavý čaj z jihočínské provincie Yunnan. Temně hnědý list s šedavým leskem na povrchu. Tento čaj vyznačuje se typicky specifickým (zemitým) aróma starých buddhistických klášterů. Vyžaduje delší čas pro luhování, v šálu pak vydá nálev až kávově temné barvy. Po prvním překvapení chutná podmanivě.
"Buddhův čaj z ostrova Putuo" - balený v originelní krabičce. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny. Téměř dvaapůltisíciletá tradice jest nepochybnou zárukou, že čaj tento pěstovaný v zahradách mezi kláštery buddhistickými na ostrůvku v moři Východočínském a výhradně ručně zpracovávaný kvalitou superiorní oplývati bude.
Věhlaský čaj z provincie Anhui. Stejnoměrný lístek černé barvy, svinutý do drobných jehliček. V Evropě znám pod zkomoleným názvem Keemun podle místního názvu poněkud méně pohostinného města Qi Men a stejnojmenného okresu (v překladu "Velká brána").
"Hedvábné výhonky qimenské" - Čaj roku 1999 z provnincie Anhui. Jarní výhonky pečlivě svinuté, kudrnatě načechrané. Nálev velevonný, sladce vonný i vydatný zároveň.
Zástupce "sheng" (přírodně zrajících) Puerů v nabídce Dobré čajovny - zdařilý nástupce Qing Bing Cha.Místo původu: Menghai. Ročník 2019 (sklizeň) - 2020 (lisování).
V pádě tomto výběrová značka "Altinbas" (černý Klasik). Balení 500g.
Na počátku 20.století objevená bylina, vyskytující se v Kapské oblasti na jihu Afriky. Drobné červeno-hnědé jehličky nasládlé vůně, v šálu nálev červené barvy a bylinkově sladké chuti. Vhodný pro ty, jimž důvody jakékoli čaj pravý píti brání. Tradicionelní fermentovaná verse.
Zelená, nefermentovaná verse rooibosu, mezi fytoterapeuty zvláště oblíbená. Chuť příjemně travnatá, lehce nasládlá.