Filtrování
Nahrávám...
Kvalitní, přírodně zrající čínský lisovaný „raw“ čaj Lao Shu Bing Cha („Divočák“) – lístky z divoce rostoucích čajovníků, lisované do tvaru koláče zrající přírodní formou „sheng“.
V Překladu "Pravá horská malá odrůda" nebo také "Malá odrůda z pravých hor. Legendami opředený černý čaj, Dle tradice zpracovávaný nad ohništěm z borového dříví, čímž získává specifické aroma po kouři.
Svěží variace na klasickou recepturu: ovonění bergamotem toliko lehké, chuťo obohacena pomerančovou a citronovou kůrou.
"Melounová semínka z oblasti Liu An" - věhlasný čaj z provincie Anhui. Nezvyklého vzheldu tmavého listu a nebývale svěží trávové chuti je dosaženo ručním tvarováním sklizeného čaje v pánvích vyhřívnaých dřevem, opakovaným dosušováním v bambusových koších nad dřevěným uhlím a finálním ručním tříděním "lístek po lístku".
"Melounová semínka z oblsti Liu An" - věhlasný čaj z provincie Anhui. Nezvyklého vzheldu tmavého listu a nebývale svěží trávové chuti je dosaženo ručním tvarováním sklizeného čaje v pánvích vyhřívnaých dřevem, opakovaným dosušováním v bambusových koších nad dřevěným uhlím a finálním ručním tříděním "lístek po lístku".
Mezi znalci je čaj z této produkce označován jako špička mezi čínskými zelenými čaji vůbec. Průzračný nálev světlezelené barvy chutná a voní velejemně. I po několika zalitích horkou vodou lze připravit znamenitý čaj. Long Jing - „Dračí studna“ je zpracováván výhradně ručně ve velkých kovových mísách. Nejlepší kvalitou pak vyniká jarní sklizeň v období dubna.
Slavná sorta čaje z čínské provincie Zhejiang, nedaleko města Hangzhou, nesoucí název kultovního místa všech milovníků tohoto druhu čaje v horách Tiyun, kde podle legendy v Tygřím prameni vyvěrá ta nejlepší voda pro jeho přípravu. Jeden z pěti nejvěhlasnějších čajů Číny.
Tradiční ovoněný čínský zelený čaj, oblíbený zejména v provincie Guangdong. Základní surovinou je výběrový zelený Mao Jian ("ochmýřené vrcholky"), opojná vůně květu magnolie dodává čaji též v chuti zvláštní a velice příjemný pocit sladkosti.
Výhradně ručně zpracovaný a nad ohněm dosušovaný černý čaj z divokých džunglových čajovníků.
„Ochmýřené špičky“ – oblíbený typ vícenálevového čaje z vícerých provincií na jih od řeky Yang Tse. Třebaže po ekspedici do místa zrodu čaje tohoto v hunanských horách Wei Shan legendu o jeho dodávkách pravověrným muslimům do severní provincie Xinjiang potvrditi nemůžeme, i nadále rádi doporučujeme popíjet k dobře „vyškolené“ jehněčí klobásce.
"Puerové mini-koláčky" - novinka v nabídce. Výběrový Pu Er typu "shou" lisovaný do malých koláčků. Porce 8-9g vhodná na jednu konvičku, po snadném rozpůlení pak i na gaiwan. Čaj vhodný k opakovanému zalití.
„Jasmínový čaj“ - klasická čínská receptura. Zelený čaj ovoněný květem jasmínu arabského.
Jasmínový čaj - "Ptačí jazýček" - (doslova „špička vrabčího jazýčku“). Delikátní sorta fujianského jasmínového čaje. Drobné tmavě zelené ploché lístečky, stejnoměrně svinuté, s typicky minimálním výskytem jasmínových květů. Přesto však tento čaj vyniká pronikavou vůní jasmínu a výraznou chutí.
Vyšší třída jasmínového čaje (typu "Ptačí jazýček"), v epesní plechovku balená.